Bettingbonus – Oddsbonusar hos spelbolag

Det finns massor med oddsbonusar för dig att upptäcka när du registrerar dig som ny spelare hos ett spelbolag. Med en bettingbonus får du utmärkta möjligheter att oddsa mer för dina pengar. Det gör att risken minskar samtidigt som vinstchanserna ökar i tillägg. Men vilka betting bonusar finns det egentligen i Sverige idag? Hur ser regler och villkor ut för en oddsbonus. Vi har samlat Sveriges bästa bonusar så att du ska kunna få en lysande start hos bookmakers idag.

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
2
100% upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr gratisspel plus 50 freespins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
500 kr + 100 free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

En insättningsbonus för odds är det vanligaste

Av alla betting bonusar som finns tillgängliga är en insättningsbonus det absolut mest vanliga. Det innebär att spelbolaget matchar din första insättning upp till ett visst belopp. Vanligtvis brukar de flesta erbjuda 100% upp till 1000 kronor. Det betyder att om du gör en insättning på 1000 kronor får du 2000 kronor att spela för.

Du kan fritt välja vilka matcher och marknader du ska använda din insättningsbonus på. Om du önskar kan du också använda din bonus på live betting vilket allt fler väljer att göra. Exakt hur stor oddsbonus du kan ta emot varierar beroende på vilket spelbolag du spelar hos och vad de erbjuder. Vissa ger en högre procent som till exempel 500% upp till 500 kronor men det vanligaste är alltså 100% upp till 1000 kronor.

Håll koll på omsättningskrav och lägsta odds

Det som framförallt är viktigt att hålla koll på när du tar emot en bettingbonus är omsättningskraven och minimum odds. Omsättningskrav hänvisar till så många gånger du behöver omsätta din bonus. Vanligtvis ligger omsättningskraven på mellan 4-8x bonusbeloppet vid en insättningsbonus. Högre än 8x i omsättningskrav brukar vi undvika då det är lite väl högt. Om du exempelvis har 6x i omsättningskrav på en betting bonus behöver du satsa 6000 kronor innan du kan ta ut eventuella vinster.

För att bet ska räknas till omsättningskraven gäller det att spelet uppfyller minimum-oddsen. Dessa brukar ligga på 1,4 – 2,00 och är det högre än 2,00 är det ingen bra bonus. Om ditt bet har ett odds som är samma eller högre än det angivna lägsta oddset kommer det att räknas till omsättningskraven. Men du kan fortfarande satsa på bets med lägre odds än detta. Det är bara det att spelet inte kommer att räkna till omsättningskraven. Tänk på att om du lägger ett kombinationsspel med flera marknader måste minst en av marknaderna ligga i nivå med minimum oddset.

Riskfria spel kan du också ta emot

En del spelbolag i Sverige idag erbjuder istället riskfria spel. Då kommer du att lägga ett bet med dina pengar. Du hittar därmed en match du vill satsa och på placerar spelet precis som vanligt med ditt spelsaldo. Men om du skulle ha otur och se att ditt bet inte går in kommer spelbolaget att betala tillbaka din insats. Därav namnet riskfritt spel eftersom du inte har någon som helst risk. Om du vinner på ditt bet kan du jubla över det. Skulle du istället förlora är det bara att försöka igen eftersom du fått insatsen tillbaka.

Etablerade spelare brukar vanligtvis använda riskfria spel när de har en skräll på gång. Eftersom du får pengarna tillbaka är det eventuellt inte det bästa att spela på en marknad med väldigt låga odds. Men du bestämmer givetvis själv hur du vill använda ditt erbjudande. Men vi brukar i alla fall använda ett riskfritt spel när vi tror att någon kan överraska till lite högre odds.

Boostade odds på specifika matcher

Förr var boostade odds ständigt förekommande på mängder av stormatcher. Men sedan svensk licens infördes kom bonusrestriktioner och då har det istället blivit att vissa erbjuder det som välkomstbonus. Med boostade odds menas odds som har höjts till den grad att de egentligen inte återspeglar hur sannolikt det är att något kommer inträffa.

Det finns framförallt två scenarier där boostade odds är vanligt. Ena alternativet är att det finns en väldigt klar favorit i matchen. Kanske Malmö FF möter Örebro på hemmaplan och har oddset 1,20 på förhand. För att öka spelvärdet boostar då spelbolaget oddsen till exempelvis 6,00 gånger pengarna. Då kommer du vara mer sugen på att spela på en himmelsblå hemmaseger. Det andra alternativet är om det är en stormatch. Exempelvis kan det vara en slutspelsmatch i Champions League, en VM-final eller något liknande. Då höjs vanligtvis oddsen på samtliga utfall för att göra det ännu mer spännande att oddsa på.

Free bets eller gratisspel blir allt mer sällsynt

Tidigare var det också mer vanligt med frekventa free bets eller gratisspel. Det finns egentligen två olika alternativ av detta erbjudande. Det ena handlar om en no deposit bonus – d.v.s en oddsbonus utan insättning – där du får ett free bet gratis av spelbolaget att använda på en match. Då brukar det dock vara väldigt låga belopp, maximalt 100 kronor.

Vissa spelbolag ger istället ett free bet när du gör en insättning. Då kan du använd ditt free bet på en enskild match. Den stora skillnaden mellan ett free bet och en insättningsbonus är framförallt att du kan dela upp din insättningsbonus på flera matcher som du önskar medan ett free bet gäller på en match, dock är den som regel också valfri. Tänk på att ett free bet innebär att spelbolaget tar tillbaka insatsen om du vinner men betalar ut vinsten utan några omsättningskrav.

Bonusregler under svensk licens

Den 1 januari infördes svensk licens för spelbolag och online casinon. Många fördelar har detta medfört men också en del nackdelar. Den stora nackdelen gäller framförallt bonusarna. Du får nämligen maximalt ta emot en bonus per licenstagare. Därmed är du låst att ta emot reload bonusar och andra återkommande bonusar som var mycket populärt förr. Istället är det alltså enbart en välkomstbonus som gäller numera. Som tur är finns det en hel del aktörer att upptäcka och de allra flesta med sports betting erbjuder någon form av bonus. Därför finns det fortfarande många bonuserbjudanden att hämta för dig som spelare. Ta del av en bettingbonus idag för att komma igång på bästa sätt.