Betting på fotboll – Bäst odds på fotbollsbetting

Världens största sport är utan tvekan fotboll, såväl vad gäller antalet utövare som antalet tittare. Därför är det inte konstigt att betting på fotboll också är omåttligt populärt hos bettingsidor runtom i världen. Tittar vi på antalet odds och marknader är fotbollen överlägsen då det finns massor att upptäcka från alla världens hörn. Detta gäller oavsett om du lägger dina odds live eller inför matchstart med så kallad pre gaming. 

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
2
100% upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr gratisspel plus 50 freespins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
500 kr + 100 free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Live odds på fotboll

Fotboll är också den sport där det finns flest alternativ för dig som spelare vad gäller live betting. När du går in på en sportsbook hos ett spelbolag kommer du att se alla tillgängliga matcher för live betting samt de matcher som är på väg att starta.

Klicka dig in på den match du vill oddsa på och upptäck alla odds och marknader som finns tillgängliga. Många upplever att det är mer action att betta live, ett påstående vi står bakom. Till din hjälp tillhandahåller också spelbolagen statistik från matchen, såväl innan som efter. Då kan du se tidigare möten men också hur det gått i matchen hittills med information som bollinnehav, skott på mål och allt annat som kan vara relevant för dina odds.

Vanliga marknader inom betting på fotboll

Det finns flera hundra marknader på de största matcherna för dig att upptäcka. 1X2 är än idag den vanligaste marknaden där du oddsar på att ett av lagen vinner match, eller att den slutar oavgjort. Men om det är en match med slutspelskaraktär kan du oddsa Money Line och då räknas det oavgjorda resultatet bort.

Men det finns alltså extremt många fler marknader än så på en fotbollsmatch. Desto större dignitet på matchen desto fler alternativ. Du kan spela på antal mål, hörnor och gula respektive röda kort. Också individuellt alternativ på spelare är tillgängligt. Kommer Ronaldo göra mål i första halvlek eller får Messi en assist under andra halvlek?

Upptäck också handikapp-spel där Asian Handicap är den form som proffsen brukar använda. Då börjar ett av lagen med en fördel vilket höjer oddsen på det andra laget. Kanske en klar favorit spelar hemma och oddsen är på 1,10. Men om laget börjar med 1,5 måls underläge kommer oddsen vara betydligt högre än 1,10. Då går ditt spel inom laget vinner med 2 mål eller mer. Skulle de vinna med ett mål får du pengarna tillbaka.

De 3 största ligorna och turneringarna att oddsa på

Det finns som sagt massvis med ligor och turneringar att hitta i fotbollsbettingens värld. Det är inte bara på de största ligorna du hittar odds utan du kan också placera dina spel på allt från Liga MX i Mexico till Liga BetPlay i Colombia. Vissa spelbolag erbjuder till och med odds på svenska division 4. Men det går inte att komma ifrån att det är på de största ligorna det finns flest alternativ vad gäller odds och marknader. Hos svenska spelbolag hittar du ofta bra odds och många marknader på Allsvenskan vilket kan vara mer begränsat hos de internationella sidorna då Allsvenskan inte har särskilt stort intresse. Istället är det andra tävlingar som dominerar där.

Premier League

Premier League är världens bästa och största fotbollsliga. Den brittiska högstaligan har 20 lag som varje år gör upp om ligatiteln där Manchester United är klubben med flest ligatitlar. På Premier League kommer du att hitta mängder av odds på samtliga matcher. Det är inte ovanligt att en match har över 500 marknader vilket bevisar intresset som finns. Inför säsongen föredrar många att lägga långtidsspel som vilket lag som vinner ligan eller kommer topp 4 och därmed får spela Champions League kommande säsong.

Allsvenskan

I Sverige är Allsvenskan den högsta ligan och även om kvalitén på spelet kanske inte håller högsta nivå gör definitivt läktarkulturen det. Du har flera alternativ att upptäcka vad gäller betting under den allsvenska säsongen. Detta gäller såväl inför säsongsstart som vid varje enskild match. Upptäck den sanna passionen inom svensk fotboll genom att följa Allsvenskan.

VM/EM

När det vankas en riktigt stor landslagsturnering som VM eller EM är det kontrollerad kaos hos bettingsidorna. Nu finns det massor av alternativ att upptäcka för dig som spelare. Långt innan turneringen börjar går det att oddsa på vem som ska vinna hela VM eller EM och på varje match finns det otroligt med alternativ. Det är ingen överdrift att säga att oddsen och spelbolagen peakar under varannan sommar.

Streama live för en bättre upplevelse

För att få ut maximalt av odds och framförallt live betting är det en bra idé att testa live stream hos spelbolagen. Rättigheterna är idag oerhört utspridda vilket gör att det kostar åtskilliga tusenlappar att få se allt. Även om spelbolagen inte har alla rättigheter finns det mycket fotboll att ta del av gratis.

Du kan idag streama Bundesliga, La Liga, Serie A och mängder av andra ligor från alla världens hörn. Det är i princip bara de allra största och mest populära alternativen som inte går att titta på gratis hos bettingsidor.

Om du ska oddsa live blir det betydligt bättre för din upplevelse att titta på matchen samtidigt under ett och samma tak. Framförallt eftersom det är enklare att dra slutsatser om vad som kommer ske härnäst om du tittar på matchen.